Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Spanplafonds – veel voordelen, nauwelijks nadelen

Heb je plannen om je huis te renoveren? Of ga je binnenkort verhuizen? Dan geeft dat je de vrijheid om je interieur echt helemaal om te gooien en de plafonds van je ruimtes eindelijk een keer als een oppervlakte te zien waarvoor je een ontwerp kunt kiezen. Het type, het materiaal en de kleur van je plafonds hebben een grote invloed op de sfeer en de uitstraling van de kamers. En als je echt iets bijzonders wilt, is er bijna niets zo uniek als een spanplafond. Je renoveert niet elke dag een plafond. Gelukkig! Aangezien een plafond over het algemeen geacht wordt lang mee te gaan, loont het zich de voordelen van een spanplafond te onderzoeken in vergelijking met andere plafonds. In deze blog zullen we de pluspunten belichten en tevens kijken of er ook een keerzijde aan de medaille zit. Op die manier kun je na het lezen van deze blog een weloverwogen beslissing nemen.

De voordelen

 

1. Snelle montage

Een onbetaalbaar voordeel van spanplafonds is de snelheid van de montage. Heb je zelf ooit een plafond geïnstalleerd, bepleisterd, behangen of alleen maar geschilderd, dan weet je ook dat deze klus bepaald niet altijd de leukste hobby is. Maar dat kan ook anders. Met de snelle installatieservice van Plameco wordt je plafond in slechts één dag geïnstalleerd, zonder geknoei met stucwerk, vervelende rondzwervende afdekfolie, verfspatten, bouwvuil of andere ongemakken. Geen plamuren, geen acrobatische bewegingen bij het behangen boven je hoofd, geen barstende of splijtende gipsplaten. En heel rustgevend: geen schilderwerk om de paar jaar. En je kunt dezelfde avond nog van je nieuwe plafond genieten.

2. Gemakkelijk schoon te maken

Zo'n spanplafond blijft gedurende zijn hele leven mooi en is super eenvoudig in een goede vorm en conditie te houden: een plumeau of – voor meer hardnekkige spatten – een vochtige doek, in uitzonderlijke gevallen een mild schoonmaakmiddel, zijn alles wat je nodig hebt en je spanplafond ziet er weer uit als nieuw.

3. Verlichting naar wens en voldoende ruimte voor extra's

In een spanplafond kunnen wij de verlichting precies daar installeren waar je het wilt en nodig hebt.

Als je verlichting wilt installeren in een conventioneel plafond, ben je meestal gebonden aan de posities van de bestaande aansluitingen. Als je iets anders wilt doen qua verlichting, moet je heel – nou ja – creatief zijn met de bekabeling. Dit is allemaal niet nodig bij een spanplafond. Want wij kunnen je verlichting overal in een Plameco plafond installeren. Vervolgens "verbergen" wij de bekabeling in de kleine ruimte tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond. Je kunt dus heel creatief zijn met je lichtplan. Uiteraard kan dit alles worden gecombineerd met alle mogelijke regelingen qua soort licht en de sterkte en temperatuur van het licht. Maar niet alleen de integratie van verlichting is een groot pluspunt. Er kunnen zelfs luidsprekers in de tussenruimte worden geïnstalleerd! Of wat te denken van de onzichtbare integratie van ventilatie- en airconditioningsystemen? Niets van dit alles is magie voor Plameco!

4. Vocht- en schimmelbestendig

Heb je ooit te maken gehad met water- of schimmelvlekken op een plafond? Dat zal bij een Plameco plafond niet gebeuren, omdat het vocht- en schimmelbestendig is. Daarom zijn Plameco spanplafonds ook uitermate geschikt voor vochtige ruimtes.

5. Betere akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor een gezellig en behaaglijk woongevoel. Daarom hebben wij bij Plameco ook hier een mooi concept voor: achter je nieuwe spanplafond kan geluidsabsorberend materiaal worden aangebracht. Op deze manier kun je de onaangename galm uit een grote en/of minimaal ingerichte kamer wegnemen.

6. Blijvend stabiele vorm

De muren in een huis werken onder invloed van temperatuurschommelingen en de seizoenen. Dit betekent dat gestucte en/of behangen plafonds op den duur oneffenheden, scheuren of golven zullen vertonen. Met een spanplafond ben je daar permanent tegen beschermd. Het flexibele materiaal is temperatuurbestendig en blijft altijd perfect glad.

7. Kleuren, afwerking en accenten

Met de juiste plafondkleur kun je de sfeer en de stemming van een kamer positief beïnvloeden. Je kunt een koel ogende, grote kamer omtoveren tot een knusse, gezellige en comfortabele plek. Of je kunt bewust kiezen voor een kleur die functionaliteit uitstraalt en helemaal "clean" oogt. Plameco biedt je meer dan 140 kleurvariaties. Wij helpen je graag bij je keuze en adviseren je over de verschillende mogelijkheden. Je kunt ook de afwerking van je nieuwe plafond naar eigen smaak kiezen: hoogglans of mat? Met gladde sierlijsten of heb je liever een industriële look ? Uiteindelijk dragen ook deze beslissingen bij aan het totaalplaatje.

8. Een optisch hoogtepunt

Vind je één kleur te fantasieloos? Een spanplafond van Plameco kan ook bedrukt worden met een foto naar keuze! Een indrukwekkende wolkenlucht , een uitzicht op boomtoppen, een sterrennacht, een abstract schilderij - noem maar op!

9. Hoge plafonds verlagen

Voor het geval je niet veel waarde hecht aan statige plafondhoogtes van meer dan 3 meter: in principe kan een spanplafond overal en op elke hoogte worden gespannen. Dit geeft je de mogelijkheid om onopvallend de hoogte van een kamer te corrigeren.

10. Garantie door vakmanschap en meesterschap

Een Plameco spanplafond wordt geïnstalleerd met behulp van een gepatenteerd spansysteem, met daarin speciale lamphouders of reeds geïntegreerde verlichting. Daarom wordt je spanplafond geïnstalleerd door een professionele installateur. Het resultaat is even elegant als duurzaam. Gegarandeerd succes!

Minpunten

 

Maar een spanplafond is natuurlijk geen onkwetsbare superheld. Dus wat kan een Plameco plafond niet?

1.Wees voorzichtig met scherpe of puntige voorwerpen.

DHet extreem sterke materiaal van een spanplafond wordt stevig en strak gespannen. Deze spanning is ook de enige zwakke plek. Dat betekent alleen dat je voorzichtig moet zijn met scherpe en puntige voorwerpen in de buurt van je plafond.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet probeert om bijvoorbeeld spatten saus weg te schrapen met een mes. Daar zou je toch niet aan denken? Probeer maar niet. /p>

2. Niet geschikt om te schilderen

Voor de zekerheid: onze spanplafonds kunnen in principe niet worden overschilderd. Maar dat wist je waarschijnlijk al. De keuze van het ontwerp voor je nieuwe spanplafond moet dus zorgvuldig worden overwogen, want je mooie plafond zal je voor lange tijd bijblijven. Maar dat is ook de bedoeling toch, of niet?

3. De prijs van uitstekende kwaliteit

Goedkoop is duurkoop ...dit gezegde zou van Plameco kunnen komen ...

Een spanplafond is niet de goedkoopste optie voor een plafondrenovatie. Het is bijvoorbeeld niet zo goedkoop als behangen of schilderen, maar ook weer niet zo duur als een aluminium plafond. Een Plameco plafond betaalt zichzelf terug in de loop der jaren. De lange tijd waarin je niet meer voor je plafond hoeft te zorgen, zowel financieel als in termen van tijd, compenseert ruimschoots de aanschafkosten.

We kunnen je sowieso niet meteen een exacte prijs geven. Daar zijn we veel te grondig voor. In principe zijn onze spanplafonds allemaal uniek, omdat ze op maat worden gemaakt. Hoeveel hoeken heeft je plafond (binnen- en buitenhoeken)? Welk materiaal kies je? Moeten we verlichting integreren? Welke afwerkingsprofielen passen bij je interieurstijl? Een gekwalificeerde Plameco-adviseur komt bij je thuis om samen alle opties te bespreken en een nauwkeurige kostenberekening te maken. Zo’n afspraak is uiteraard vrijblijvend en kosteloos. Uitgebreid beeldmateriaal en stalen helpen je bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Pas wanneer al je vragen zijn beantwoord, gaan wij over tot een offerte.

Op deze manier wordt een spanplafond van Plameco een investering waar je geen spijt van krijgt.

Conclusie

Elk spanplafond van Plameco is persoonlijk, veelzijdig en goed doordacht. De voordelen wegen duidelijk op tegen de nadelen. Of zo'n spanplafond voor jou de beste keuze is, hangt af van je prioriteiten, je persoonlijke smaak en je budget.

Heb je nog vragen? Bezoek dan gewoon eens een van onze dealers. Hier kun je je laten inspireren door onze showrooms. Maar dat is niet alles. Onze experts staan ook klaar om je te helpen het beste plafond te kiezen. Maak gewoon een afspraak en wij zorgen dat de koffie klaar staat.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer