Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Welk plafond is geschikt voor mijn zomerhuis?

De warme zomermaanden komen er weer aan. Heb jij het geluk een zomerhuis te hebben? Dan kijk je er waarschijnlijk al lang naar uit om er weer je intrek te nemen. Even weg uit de sleur van de dag, geen werk of klusjes op de agenda: alle tijd en rust waar je al zo lang naar uitkijkt. In je stukje paradijs op aarde wil je natuurlijk niet wegsmelten. Gelukkig kan een geschikt plafond helpen met de verkoeling van je huis.

 

Je plafond kan een grote rol spelen in de regulering van de temperatuur in je zomerhuis. Het soort plafond en de constructie die je kiest helpen daarmee je huis comfortabel te houden. In deze blog leggen we uit welk plafond geschikt is voor jouw zomerhuis. Dan kun jij deze zomer in comfort en luxe genieten van je welverdiende vakantie. 

 

Vermijd een laag zomerhuis plafond 

Om te beginnen met de constructie: wanneer je extreme hitte in huis wilt voorkomen, wil je eigenlijk een laag plafond vermijden. Warme lucht stijgt namelijk op. Hoe hoger je plafond is, hoe meer ruimte er is voor de warme lucht om naartoe te verplaatsen. Daardoor blijft de temperatuur op “leefniveau” een stuk langer aangenaam. Natuurlijk is het niet overal mogelijk om je plafond op te hogen, maar als het kan, is het een goede manier om de temperatuur in je zomerhuis op een natuurlijke manier te reguleren.

 

 

Verkoeling door airco in het plafond 

Toch is er ook een manier om je zomerhuis koel te houden in de warme zomermaanden terwijl je het plafond verlaagd. Wanneer je je huidige plafond verlaagd met behulp van een spanplafond, kun je er voor kiezen de ruimte achter het spanplafond te gebruiken voor apparatuur. Zelfs met een minimale plafondverlaging is er al enorm veel mogelijk. Wanneer je ruimte creëert achter je spanplafond, kun je bijvoorbeeld een ventilatiesysteem in je plafond plaatsen. Ook de airconditioning kan netjes verwerkt worden in het spanplafond. 

 

Als je een spanplafond bestelt, krijg je de mogelijkheid om gaten aan te laten brengen op specifieke plekken. Deze kunnen gebruikt worden voor het plaatsen van verlichting, maar zijn ook geschikt voor ventilatie- of airco-roosters. Zo kun je dus heel gemakkelijk de temperatuur reguleren, zonder dat de lelijke apparatuur de sfeer in je zomerhuis verpest. 

 

Lichte, zomerse kleuren 

Feitelijk gezien heeft de kleur van het plafond in je zomerhuis weinig tot geen effect op de temperatuur in huis. Maar het oog wilt ook wat, en lichte kleuren kunnen een ruimte wel degelijk lichter doen aanvoelen. De makkelijkste optie is wit, het past is zo goed als alle interieurs en geeft een ruimte direct een koelere uitstraling. Maar naast wit zijn er nog veel meer kleuren die je kunt gebruiken op het plafond, of in details en decoraties waarmee je je witte plafond complimenteert.

 

 

Of je nu gaat voor natuurlijke kleuren zoals zandgeel, beige, hemelsblauw en lichtbruin, of juist voor lekker opvallende kleurtjes als marineblauw, mint groen of roze: het kan allemaal helpen om je ruimte een koeler, frisser, lichter gevoel te geven. Op de thermostaat merk je het misschien niet, maar het zorgt wel voor een fijne inrichting in de warme zomermaanden. Daar gaat het uiteindelijk om, toch?

 

Plameco voor uw zomerhuis plafond

Nu de zomer praktisch voor de deur staat, wil je het kluswerk in je zomerhuis natuurlijk tot het minimale beperken. Gelukkig hebben de experts van Plameco slechts één dag nodig om uw zomerhuis van een mooi spanplafond te voorzien. Onze plafonds zijn in allerlei mooie, frisse, zomerse kleuren te verkrijgen, en natuurlijk bieden wij de optie van een verlaagd plafond waarin u uw ventilatie of airco achter kun verbergen. 

 

Wil jij weten wat er in jouw zomerhuis allemaal mogelijk is? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten via onze website, de telefoon, of een van onze filialen. Dan zorgen wij ervoor dat jij tijdens de warme zomermaanden volop kunt genieten van je zomerhuis.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer