Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Welke plafond opties zijn geschikt voor mijn woning?

In een woning zijn er voor elke kamer meerdere opties voor het plafond. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar het is aan jou om te beslissen welk plafond je het meest geschikt vindt voor de desbetreffende kamer. In deze blogs geven wij vijf voorbeelden van plafondsystemen die je in uw huis kunt laten installeren en geven we je voorbeelden ter inspiratie.

Vijf plafond-mogelijkheden voor in huis

Deze vijf mogelijkheden geven je inspiratie voor het plafondsysteem voor in eigen huis!

1. SPANPLAFOND

Met een klemsysteem wordt het spanplafond aan het huidige plafond gespannen. Het spanplafond is gemaakt van sterk en elastisch kunststof en wordt van wand naar wand gespannen. De kunststof wordt op maat gemaakt, dus kan het in vrijwel elke kamer geïnstalleerd worden. Het spanplafond zorgt ervoor dat het bestaande plafond niet meer zichtbaar is, wat ideaal is voor een wat ouder plafond met vlekken of scheuren erin.

Daarnaast is een spanplafond bestand tegen warmte en vocht en is het een bacterie- en schimmelwerend plafond. Dit maakt dat je een spanplafond zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat een spanplafond al binnen één dag gemonteerd is.

-afbeelding-

Een spanplafond is ideaal voor in de keuken, omdat deze goed bestand is tegen warmte en vocht.

2. AKOESTISCH PLAFOND

Heb je een huis of kamer met veel galm? Dan is een akoestisch plafond een echte aanrader. Een akoestisch plafond verandert niets aan de uitstraling van het plafond, maar zorgt wel voor een duidelijke vermindering van galm en echo. Het plafond verandert tevens niets aan de sfeer, omdat deze achter een spanplafond wordt geplaatst. Het spanplafond zorgt dus voor de zichtbare sfeer in de kamer, het akoestische plafond voor de juiste verwerking van het geluid.

3. FOTOPLAFOND

Een fotoplafond is een plafond met daarop een afbeelding naar keuze. Het geeft je de mogelijkheid om een kamer volledig naar eigen wens in te richten. Voorbeelden van een gepersonaliseerd fotoplafond zijn een sterrenhemel in de slaapkamer of een afbeelding van de oceaan in je badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

-afbeelding-

Met een fotoplafond kunt u altijd in uw favoriete omgeving zijn!

De fotoplafonds zijn zelfs tot vijf meter geheel naadloos. De afbeelding wordt voor jouw plafond op het juiste formaat gesneden. Heb je een plafond dat breder is dan vijf meter? Dan zorgt een koppelprofiel ervoor dat de overloop onzichtbaar is. Een fotoplafond komt nog beter uit de verf met verlichting achter het plafond.

4. LICHTDOORLATEND PLAFOND

Een lichtdoorlatend plafond kan alleen gerealiseerd worden bij een spanplafond of een fotoplafond. Licht dat achter een plafond vandaan komt creëert een natuurlijk lichteffect. Stel je jezelf eens voor dat je een fotoplafond hebt van de wolken en een blauwe lucht, en dat je daar plafondverlichting achter zet. Je waant je gelijk in de buitenlucht!

-afbeelding-

Een sterrenhemel creëren zonder een fotoplafond? Dat is ook prima mogelijk!

 

Denk eens terug aan het fotoplafond met sterrenhemel in je slaapkamer, dat zou prachtig uitkomen met licht dat uit de sterren komt.

5. VERLAAGD PLAFOND

Een verlaagd plafond kan je kamer een knusse en intieme sfeer geven. Het plafond wordt onder het huidige plafond gemonteerd, waardoor er een tussenruimte ontstaat. In deze ruimte kun je kiezen voor een akoestisch plafond, maar ook voor een lichtdoorlatend plafond. Ook kun je de kabels van de verlichting in het plafond wegwerken en kun je zelfs geluidsapparatuur kwijt in de tussenruimte.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het plafond in jouw huis? Wij staan altijd voor je klaar; telefonisch op 0418-575040 en via de mail op info@plameco.nl. Je kunt ook via de website vrijblijvend contact met ons opnemen.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer