Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Woonkamer inrichten: Interieur, plafond en design tips

De woonkamer is een ruimte waar je waarschijnlijk veel tijd doorbrengt. Het is een veelzijdige ruimte die voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Doordat je hier zelf veel bent en ook visite ontvangt, is het belangrijk dat de woonkamer er gezellig uitziet. Je moet jezelf hier immers wel op je gemak voelen.

In deze blog geven we je tips voor het inrichten van de woonkamer om tot jouw ideale woonkamer te komen.

De functie van de woonkamer

In de woonkamer speelt het dagelijkse leven zich af. Meestal is het de grootste ruimte van het huis en bevindt deze ruimte zich op de begane grond.

Het verschilt per huis, maar meestal sluiten de keuken en de woonkamer op elkaar aan. Vaak is er dan ook een eettafel in de woonkamer aanwezig waar met het hele gezin aan gegeten wordt.

Bijna elke woonkamer bevat een bankstel en een televisie. De woonkamer is de plek om in de avond even lekker te kunnen bankhangen en een serie te kunnen kijken of ontspannen een boek te kunnen lezen.

Ook is er soms een piano, bureau of gamehoek aanwezig. Jongere kinderen spelen ook vaak in de woonkamer en bovendien is dit vaak de kamer waar visite ontvangen wordt. De woonkamer kun je dan ook zien als het visitekaartje van het huis.

Vanwege de vele activiteiten die plaatsvinden in de woonkamer is de inrichting des te belangrijker. Benieuwd hoe je de juiste indeling bepaald? Lees dan vooral verder!

De inrichting van de woonkamer

Om tot de perfecte inrichting van jouw woonkamer te komen is het belangrijk om van te voren een aantal dingen uit te zoeken. Vooral de meubels en de inrichting verdienen de nodige aandacht.

DE MEUBELS

Over het algemeen worden meubels als het bankstel, een televisiemeubel en een handige opbergkast agezien als essentieel. De ideale selectie verschilt echter enorm per persoon. Zo wil de ene persoon nog een boekenkast in de woonkamer hebben, de ander een bureau en weer een ander een eettafel.

Een goede manier om uit te vinden welke meubels je nodig hebt, is door een lijstje op te stellen met alle activiteiten die uitgevoerd zullen gaan worden in de woonkamer. Dit zal per inwoner van het huis verschillen, dus het is het beste als iedereen zijn eigen lijst samen stelt. Bespreek dit vervolgens samen gezamenlijk en maak een lijst van activiteiten die uitgevoerd zullen gaan worden in de woonkamer.

Vervolgens kun je per activiteit bedenken welke meubels je hiervoor nodig hebt. Zo kom je tot een selectie meubels die voor jou essentieel zijn in de woonkamer.

-afbeelding-

EEN PLATTEGROND MAKEN

Nu je precies weet welke meubels je nodig hebt, kun je de woonkamer gaan opmeten. Schrijf de afmetingen goed op en meet altijd twee keer om zeker te weten dat je de juiste afmeting hebt.

Schets een plattegrond op ruitjespapier en bekijk en meet de meubels die je net had bedacht nog eens. Past dit allemaal? Staan de meubels niet te dicht op elkaar? Probeer deze meubels te schuiven om zo tot jouw ideale indeling te komen in de woonkamer.

Met deze indeling en afmetingen kun je dan vervolgens rekening houden bij de aanschaf van de meubels.

Een goed plafond in de woonkamer

Omdat je veel tijd doorbrengt in uw woonkamer is het belangrijk dat het plafond er goed uitziet. Er zijn meer mogelijkheden voor een plafond in de woonkamer dan je verwacht!

Wij zetten een paar mogelijkheden op een rijtje:

EEN AKOESTIEK PLAFOND

De woonkamer is de grootste kamer van het huis en ook nog eens voorzien van harde oppervlakken als muren, het plafond en meubelen.

Grote ruimtes met harde oppervlakken veroorzaken een echo en galm in huis. Dit kan erg storend zijn, vooral wanneer je een grote groep visite over de vloer heeft of er kinderen aan het spelen zijn.

Een akoestisch plafond bestaat uit een geluidsabsorberende laag. Deze laag wordt achter het plafond geplaatst, waardoor je het niet ziet maar het wel merkt. Een akoestisch plafond zorgt door deze geluidsabsorberende laag dat de weerkaatsing van het geluid in de ruimte sterk gereduceerd wordt. Het geluid wordt niet meer teruggekaatst maar geabsorbeerd en hierdoor gedempt.

Akoestiek is niet alleen mogelijk als plafond, maar ook voor de muren. Zo zorg jje voor rust in de woonkamer en creëer je een warme, rustige sfeer waarin je jezelf thuis voelt.

SPEAKERS IN UW PLAFOND

Ingebouwde plafondspeakers in het plafond zijn ideaal. Je hebt geen last van bedrading en de speakers kunnen netjes worden weggewerkt in het plafond. Hiermee is de hele woonkamer voorzien van geluid. Maar niet alleen de woonkamer, je kunt de boxen ook in andere kamers plaatsen en deze verbinden met elkaar. Zo kun je in elke kamer dezelfde muziek afspelen.

Bij het kijken van een film in de woonkamer is het prachtig als je het geluid goed en duidelijk kan horen. De speakers zullen dan bijdragen aan de surround sound en een fantastisch effect creëeren. Als jouw geluidssysteem ook nog andere aangesloten boxen heeft, zullen de plafondspeakers een extra dimensie zijn. Hierdoor zullen speciale effecten levensecht lijken. Je favoriete serie of film zal nog intenser worden!

PLAFONDVERLICHTING IN UW WOONKAMER

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor plafondverlichting in de woonkamer, maar het mooiste is om de verlichting in te laten bouwen achter het plafond. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is mogelijk om de lichtdoorlatendheid van een plafond aan te passen.

Dit is een zogenaamd translucent plafond. Met een lichtbron achter het plafond creëer je niet alleen een warme sfeer, maar zorg je ook voor zeer aangenaam licht. En dat terwijl de verlichting niet in de weg hangt! Een lichtbron achter het plafond geeft een erg indrukwekkend effect.

Behalve verlichting achter het plafond zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kun je er ook voor kiezen om spotverlichting of LED-verlichting in de woonkamer te nemen. Bij LED-verlichting zijn er verschillende kleuren mogelijk. Ook glasfiber- en kristalverlichting zijn mogelijk om de woonkamer mee te verlichten.

Bij een Plameco spanflafond kun je verschillende groepen aanmaken en uw verlichting eenvoudig bedienen via een app. Zo heb je eenvoudig alle controle over jouw verlichting!

-afbeelding-

Een woonkamerplafond van Plameco

Bij Plameco hebben we veel opties om tot jouw ideale woonkamerplafond te komen. Zo kun je ervoor kiezen om een akoestiek plafond te laten installeren, zodat je geen last meer heeft van die vervelende echo. Dit creëert bovendien een aangename, warme, rustige sfeer.

Ook kun je speakers in uw plafond laten installeren. Deze zie je niet, maar ze zorgen wel voor een mooi geluidseffect in de woonkamer. De geluidskwaliteit van ingebouwde speakers in combinatie met een Plameco spanplafond is geweldig en een echte toevoeging aan de woonkamer.

Verlichting is erg belangrijk in de woonkamer omdat het een grote ruimte is en je hier veel komt. Je kunt kiezen voor LED-verlichting of spotlampen, maar bij Plameco kunt u ook de verlichting achter het plafond laten installeren voor een mooi effect in de woonkamer.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Plameco spanplafond in de woonkamer, met bijvoorbeeld ingebouwde speakers of een akoestiek plafond? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor een afspraak!

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer