Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Zolderinrichting: tips voor inrichten en een indeling

Een logeerkamer voor de kleinkinderen met een extra badkamer, een inloopkast, een speelplek of mediakamer, een hobbyruimte of kantoor aan huis. Het kan allemaal op zolder!

De zolder is bij elke woning erg verschillend. Op de ene zolder staan, behalve de wasmachine en droger, alleen wat oude verhuisdozen stof te verzamelen en op de andere zolder zijn volwaardige kamers gebouwd.

Er zijn kleine zolders met een puntdak, waar je nauwelijks kunt staan. Er zijn prachtige, ruime zolders met zeeën van mogelijkheden. Wat voor zolder je ook hebt, met deze tips maak je er een prachtige extra leefruimte van, in plaats van een vergeten ruimte.

-afbeelding-

Extra leefruimte creëren op zolder

Hoe je de zolder gaat inrichten en gebruiken hangt natuurlijk geheel af van de beschikbare ruimte. Van iedere zolder is echter wel iets moois te maken. De wanden, ook als die schuin zijn, en het dak, zijn namelijk gemakkelijk aan te passen.

MEER RUIMTE DOOR DAKKAPELLEN

Stel dat je bijvoorbeeld een puntdak hebt, en je kunt op zolder nauwelijks staan. Met één of twee dakkapellen transformeer je de ruimte aanzienlijk. Opeens heb je veel meer ruimte om te staan. Je kunt bijvoorbeeld tegen de achterste wand een bed zetten en leuke zit- en leeshoekjes maken in de dakkapel.

Een hobbyruimte of kantoor aan huis is uiteraard ook mogelijk. Voor een dakkapel moet u overigens wel toestemming vragen van de gemeente! Soms is het ook mogelijk om dit zonder vergunning te doen, maar het is altijd verstandig het even goed na te vragen.

LICHT EN LUCHTIG MET EXTRA DAKRAMEN

Is de zolder wel ruim en kun je er gemakkelijk staan, maar voelt het donker en muf? Dan kunt je met een aantal extra dakramen de zolder transformeren tot een prachtige lichte en luchtige ruimte. Voor dakramen is bijna nooit een vergunning nodig, tenzij je in een monument of beschermd stadsgezicht woont.

-afbeelding-

EEN VASTE TRAP NAAR ZOLDER VOOR GEMAKKELIJKE TOEGANG

Heb je een uitvouwbare vlizotrap naar zolder? Door deze te laten vervangen met een vaste trap, voelt de zolderruimte al meer als een echte extra verdieping. Er zijn veel handige, ruimtebesparende opties, dus een vaste trap hoeft niet per se in de weg te staan. Doordat je de zolderruimte gemakkelijker kunt bereiken, zult je er waarschijnlijk ook meer gebruik van maken.

HET ZOLDER PLAFOND ISOLEREN

Via het dak van een woning gaat vaak een hoop warmte verloren. Mensen vergeten vaak naar de staat van hun dak te kijken. Het is echter zeer verstandig om het zolderplafond goed te isoleren, vooral als je van de zolder een extra leefruimte wilt maken. Of het hierbij gaat om het isoleren van een schuin dak of een plat dak maakt niet uit.

EEN VERLAAGD PLAFOND OP ZOLDER

Heb je een erg hoog zolderplafond? Dan kan het verstandig én mooier zijn om het plafond te laten verlagen. Je bespaart zo op stookkosten, maar je kunt bijvoorbeeld ook meteen mooie plafondverlichting laten integreren in je zolderplafond.

Onder een schuin dak maak je met een paar stevige balken en handig geplaatste planken van de nok van je huis alsnog een handige bergruimte. Een zolder op zolder!

Heeft u deze elementen toegepast om van de zolderruimte een echte, volwaardige extra verdieping te maken? Dan kun je beginnen met de inrichting. Het is echter wel belangrijk en verstandig om ramen of dakkapellen pas te laten plaatsen nadat je goed hebt nagedacht over de nieuwe functie en indeling van de zolderruimte, zodat je straks bijvoorbeeld niet met een onhandig geplaatst raam zit.

De zolderruimte indelen: wat is er allemaal mogelijk?

Allereerst: weg met oude troep en verhuisdozen. Pak alles eens uit of gooi het weg. Tijd om van die zolderruimte een prachtige leefruimte te maken. Met de juiste inbouwkasten, bijvoorbeeld, kun je waardevolle en nuttige spullen toch gemakkelijk bewaren.

Voor de kleinkinderen kun je bijvoorbeeld een extra logeerruimte maken. Natuurlijk is dit ook perfect als logeerkamer voor gasten of een ontspannen ruimte voor jezelf! Op zolder is het vaak lekker rustig en kun je vanaf deze verdieping schitterende uitzichten creëren, zodat je heerlijk rustig met een boek of tijdschrift en een kopje koffie de dag kunt beginnen.

Waarom maak je van de zolder geen hobbyruimte? Een prachtige grote bank, een projector en doek om oude films te kijken, muziek te draaien, een potje biljart te spelen, of die inloopkast die je altijd al heeft willen hebben. Met deze extra ruimte is het allemaal mogelijk.

Verwarming, isolatie en kabels kunt je allemaal prachtig laten wegwerken. Met op maat gemaakte kasten, die je helemaal tot in de hoeken en de nok kunt laten doorlopen, creëert je een hoop extra bergruimte. Gebruik op zolder vooral lichte kleuren en speel met gekleurde vlakken om uw zolderruimte licht en groot te laten lijken.

-afbeelding-

Een goede investering voor de waarde van jehuis

De verbouwing van de zolderruimte draagt niet alleen bij aan de verkoopwaarde van jouw woning, maar zal ook bijdragen aan jpuw woonplezier. Opeens zie je allemaal mogelijkheden waar u eerst wellicht nog nooit aan gedacht had.

Ga je op zolder alleen het plafond, alleen de ramen of alleen dakkapellen en de inrichting aanpakken? Dan kun je dat wellicht prima zelf regelen. Bij Plameco helpen wij u graag met het bekijken van de mogelijkheden voor jouw zolderplafond en er zijn allerlei bedrijven beschikbaar voor dakramen en dakkapellen.

Een Plameco spanplafond op zolder?

Of het nu gaat om plafondisolatie of een verlaagd plafond met ingebouwde verlichting, je kunt bij ons terecht. Wist je dat een Plameco spanplafond zelfs uitermate geschikt is voor een extra badkamer of zelfs een sauna op zolder? Ben je al aan het wegdromen? Wij helpen je graag om het werkelijkheid te laten worden.Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag gratis bij jou langs!

 

Meet heel goed de toegang tot de zolder voordat je meubels gaat kopen! Het zou toch zonde zijn als je nieuwe bank niet door het trapgat past.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer