Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Best of 2021: onze topprojecten

Plameco had het in 2021 echt voor elkaar. Niet alleen in een design-opzicht: we mochten het afgelopen jaar wensen van onze klanten uitvoeren waar we zelf nooit van hadden durven dromen. Hun onbegrensde creativiteit verbaast ons keer op keer. Petje af!

In deze blog willen we onze klanten, maar ook onszelf, een schouderklopje geven. Daarom hier een selectie van de mooiste projecten van plafonds en wanden die wij in het afgelopen jaar mochten realiseren. Je zult zeker versteld staan van deze projecten.

Voordat je verder leest, willen we je nog één tip geven. Als je besluit je huis te upgraden met producten van Plameco, maak dan snel een aantal foto’s voordat onze monteurs langskomen. Je zult je kamer(s) nauwelijks nog herkennen wanneer ze weer klaar zijn.

1.    Woonkamer: wonen in harmonie

Dit is een plafondproject met een totaaloppervlak van ruim 50 m2. In deze woning werden de hal, keuken en woonkamer allemaal voorzien van een spanplafond. Volgens de bewoners is alles nu precies goed. Het moderne plafond- en verlichtingsontwerp in combinatie met de rijke kleur op de muur en de chique inrichting zorgen voor een harmonieus totaalplaatje. Dit grote plafondoppervlak, inclusief verlichting en akoestisch materiaal, werd in slechts één dag gemonteerd. Een applausje voor onze monteurs!

 

2.    Slaapkamer: een warm nest

De bewoners van dit huis hebben een gewaagde keuze gemaakt: een zwart slaapkamerplafond! Dit is niet direct waar je aan denkt bij een renovatie, toch? Deze foto bewijst toch maar eens dat het donkere plafond een gezellige, warme ruimte creëert waar je je lekker in kan terugtrekken. Een knusse grot, zeg maar.

Dat is nog niet alles, want het donkere plafond is doorgetrokken naar de badkamer. Dit zorgt voor een rustige en uniforme sfeer. De biodynamische verlichting past zich bovendien aan het tijdstip van de dag aan. Dit zorgt voor helder, opwekkend licht in de ochtend en ontspannend, slaapverwekkend licht in de avond.

Bedankt dat Plameco mee heeft mogen werken aan deze onbegrensde creativiteit!

 

3.    Badkamer: een gemakkelijk te reinigen totaalconcept

Nog zo’n voorbeeld van een totaalconcept dat helemaal werd afgemaakt met een nieuw spanplafond van Plameco. De manier waarop de kleuren samenspelen, elkaar flatteren en een geweldige luxe uitstralen, is te danken aan de ideeën en wensen van de bewoners en natuurlijk aan het chique zwarte plafond. Wij mochten het ook nog eens uitvoeren!

Spanplafonds van Plameco zijn waterafstotend, schimmelwerend en ontzettend gemakkelijk schoon te maken. Dat maakt de badkamer dan ook de ideale ruimte voor zo’n plafond.

Trouwens, een zwart plafond is dé trend en dat zal ook in 2022 zo blijven. Durf jij het aan?

Voor de wat traditionelere types onder ons: Cool Grey is al enkele jaren de favoriete kleur van onze klanten.

 

4.    Keuken: de perfecte lichtbeleving

Is dit niet de keuken uit aflevering 2 van het Mooier Woonmagazine? Dat heb je goed gezien! 

De bewoners van dit huis kozen voor een doorschijnend spanplafond dat gelijkmatig licht schijnt over de gehele lengte van het keukenblad. En niet zomaar licht: biodynamisch licht! Dit betekent dat de lichtkleur en -intensiteit kunnen worden aangepast aan het tijdstip van de dag. Deze verlichting die gedurende de dag verandert, richt zich op de menselijke lichtbehoeften. De naam van dit gezonde lichtconcept is dan ook passend: Human Centric Lighting (HCL). 

Als je goed kijkt, zie je ook nog andere lichtbronnen die Plameco op verzoek van de klant heeft geïnstalleerd. En wie had nu gedacht dat spruitjes zó’n blikvanger konden zijn? Hier hebben onze experts een fotowand geïnstalleerd. Een fantastisch extra accent in deze keuken!

Wat je niet direct kunt zien, maar waar elke eigenaar van een spanplafond ontzettend blij mee is: een spanplafond van Plameco is dé perfecte keuze voor de keuken. Niet alleen om design overwegingen: spanplafonds zijn vochtbestendig, brandveilig, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen.
 
Nooit meer het plafond schilderen!

 

5.    Werkkamer: energiek aan het werk

Om welbekende redenen een grote hit in 2021: een speciaal ingericht thuiskantoor. Al na een paar dagen is het alle thuiswerkers duidelijk geworden dat plaats nemen aan de keukentafel simpelweg niet volstaat. 

De Plameco-klanten, voor wie we deze prachtige foto mochten maken, hebben van een nood een deugd gemaakt: een speciaal ontworpen ruimte voor een vriendelijke werkomgeving, met schaduwvrije verlichting en een inspirerende uitstraling. 

In dit project hebben we LED-strips geïnstalleerd voor gelijkmatige, niet-verblindende verlichting (maar dit is slechts één van de verlichtingsmogelijkheden waarvoor we samen een lichtplan kunnen opstellen). De installatie duurde slechts één dag. Nu genieten onze klanten niet alleen van een inspirerende werkomgeving, maar ook van een verbeterde akoestiek. Omdat ons geïntegreerd akoestisch materiaal wonderen doet voor het verminderen van galm, zullen deze klanten nooit meer zoomvergaderingen hoeven te houden vanuit een “blikje".

 

6.    Eetkamer: eet smakelijk!

Een spanplafond is duurzaam, een lust voor het oog en gemakkelijk schoon te maken. Maar dat wist je al, toch? Je weet vast ook al in welke woonruimte zo’n plafond met geïntegreerde verlichting bijdraagt aan een gezellige en smakelijke sfeer: in de eetkamer.

Dit inkijkje in een prachtig gerenoveerde boerderij bewijst maar weer dat zelfs oude gebouwen gebaat zijn bij een modern spanplafond. In deze woning verbergt het Plameco spanplafond niet alleen de oneffenheden van een oud leemplafond, maar verlicht de eetruimte ook op een voordelige manier door het verlichtingsplan. Zoals je ziet, kunnen de geïntegreerde plafondverlichting en de traditionele hanglamp als blikbanger perfect worden gecombineerd. Aan tafel en eet smakelijk!

 

7.    Fotowand: veel meer dan een blikvanger

Hoe gaaf is dat? Deze geveerde schoonheid is afgebeeld op een fotowand van Plameco. Naast je te wijzen op het fantastische uiterlijk van deze ruimte, willen we ook je aandacht vestigen op het waarom.

In deze ruimte is één probleem: hij staat vol met harde materialen. Dit maakt dat de akoestiek waarschijnlijk wat onvriendelijk zal klinken. Zogenaamde zachte decoratie (denk aan lopers, wandkleden, woningtextiel, etc.), die de weerkaatsing van geluiden tegen zou kunnen gaan, was in deze ruimte niet gewenst door de bewoners.

Plameco had dé oplossing! Eerst werd het spanplafond (uiteraard ook door ons geïnstalleerd) van geluidsabsorberend materiaal voorzien. Dit hielp om een aangenamer sfeer te creëren. Een extra spanwand zoals op de foto zorgde voor een “zacht” oppervlak.

Het resultaat: aanzienlijk minder galm! Op die manier werd de strakke keuken een zintuiglijke ervaring die ook een genot is voor je oren.

 

8.    Fotoplafond: een spa in de bossen 

Je hoeft je in deze sauna geen zorgen te maken dat alle warmte ontsnapt, ook al lijkt het alsof deze elk moment door de bomen het bos in kan verdwijnen. 
Het fotoplafond dat we in deze spa mochten installeren, zal menig bezoeker verwonderen. Onze klant is dan ook terecht trots op zijn keuze en de nieuw ontworpen sauna.

Voor deze foto werd de rondom geïntegreerde LED-strip op groen gezet voor een harmonieuze foto. Ons verlichtingsconcept maakt het echter mogelijk om de kleur en intensiteit van het licht aan te passen. Voor comfortabel zweten hebben we immers ander licht nodig dan voor het schoonmaken van de sauna.

Plameco levert het bewijs: spanplafonds zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Je ziet ze dan ook steeds vaker in zwembaden, fitnessruimtes, spa’s en medische faciliteiten. Ze zijn zelfs bestand tegen de hitte van deze sauna! Tegelijkertijd zijn ze ontzettend gemakkelijk schoon te maken, vochtbestendig en ongevoelig voor schimmel en algen.

 

9.    Kantoor: voel je goed op je werk

Dat is nog eens een stijlvolle vergaderzaal! Dit is geen reclamefoto, maar een kantoor dat Plameco mede heeft mogen ontwerpen! 

Geoptimaliseerde verlichting, geïntegreerd absorberend materiaal voor een verbeterde akoestiek en een algehele chique uitstraling: met een plafond van Plameco veranderen saaie kantoorruimtes in vriendelijke, motiverende werkomgevingen. Zo’n omgeving schept de basis voor betere werkresultaten en meer tevreden werknemers.

Overigens zijn spanplafonds van Plameco ook zeer populair bij architecten om veel verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat ze voldoen aan de bouwvoorschriften en omdat ze de brandveiligheidsklasse B-s1 d0 (EU-norm EN 13501) mogen dragen. Rookmelders kunnen natuurlijk in het spanplafond worden geïntegreerd en delen van de airconditioning, zoals de zwarte ventilatoren in de foto, installeren we graag in nieuwe kantoorplafonds.

 

10.    Hal: nu wordt het licht

Het ziet er bijna nep uit, maar deze foto is gemaakt voor een klant die al langere tijd op zoek was naar een verlichtingsoplossing voor in de hal. Aangezien deze gang geen natuurlijke lichtbron heeft, zag de hal er erg somber uit. Bovendien vormde dit vooral voor de trap een groot gevaar.

De plaatsing van het spanplafond stond al op de planning en de integratie van de LED-strip heeft hier de perfecte oplossing geboden. De LED-strip zorgt voor ruimtevullend, schaduwvrij licht dat een aangenaam daglichteffect creëert, dit is vooral prettig in ruimtes waar geen ramen aanwezig zijn. Bovendien kunnen de LED-strips in verschillende vormen en uitvoeringen in het plafond worden geïntegreerd. Zo koos de bewoner van deze woning voor een heldere en tijdloze vorm van de lichtstrip. Deze onderstreept het moderne karakter van de woning en de kunst aan de wand.

 

Doe mee!

We hebben zo’n voorgevoel dat er ook dit jaar weer nieuwe geweldige projecten op ons pad zullen komen. We zullen dan ook aan het einde van dit jaar weer moeten bepalen welke projecten onder de noemer ‘Best of 2022’ mogen vallen. Hebben deze prachtige ruimtes jouw creativiteit geprikkeld? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs. Dat is een waardevol en snel uitvoerbaar voornemen. Wie weet zien we jouw nieuwe plafond volgend jaar wel terug tussen onze topprojecten.
 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer