Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Dimbare plafondverlichting voor extra rust en gezelligheid

Licht heeft een groot effect op ons lichaam en gevoel. Door te spelen met licht kun je de sfeer in huis bepalen. Dimbare plafondverlichting is daar perfect voor. Gebruik het om wat extra rust in huis te brengen. Of gewoon omdat het gezellig is. 

 

In deze blog vertellen we je meer over dimbare plafondverlichting. Wat zijn precies de effecten? Hoe installeer je dimbare plafondverlichting? En hoe kan je het inzetten in verschillende ruimtes in huis? 


De effecten van dimbaar licht 

Als de avond valt, gaan de lampen aan. Zeker in de donkere wintermaanden zijn we nog lang na het ondergaan van de zon actief. We werken, zien vrienden en familie, of zoeken wat ontspanning. Daar hebben we licht voor nodig.

 

Maar te fel licht kan negatieve effecten op ons hebben. Onze natuurlijke klok raakt erdoor in de war. Dat kan leiden tot onrust, slechte slaap en zelfs lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Met dimbaar licht zijn deze effecten een stuk minder heftig. 

 

Door ‘s avonds de lichten te dimmen kan je langer wakker blijven zonder je natuurlijke dag-nachtritme te verstoren. Dat betekent dat je meer aan je dag hebt, en ook nog eens beter kan slapen.

 

En natuurlijk is dimlicht ook gewoon hartstikke gezellig. Dat zou je door deze biologische voordelen bijna vergeten.       

 

Dimbare plafondverlichting installeren 

Wil jij de rust en gezelligheid van dimlicht in huis halen? Kies dan voor dimbare plafondverlichting. Er zijn veel kleuren, vormen, armaturen en soorten licht om uit te kiezen. Daarom is het handig om een lichtplan te maken. Bedenk welke lichten je op welke plekken in je plafond wilt hebben.  

 

Hoe de installatie van je plafondverlichting in z’n werk gaat, hangt natuurlijk volledig af van het soort plafond dat je hebt. Spanplafonds, gipsplafonds, gestucte plafonds en houten plafonds vragen elk om een andere installatiemethode.

 

Inspiratie: dimlicht in verschillende ruimtes 

Je kan dimbare plafondverlichting op verschillende plekken gebruiken. Wij geven je inspiratie voor de slaapkamer, woonkamer en badkamer. Want met dimbaar licht kan je deze ruimtes extra sfeer geven.

 

Slaapkamer 

Dimbaar licht heeft een positieve biologisch effect op ons dag-nachtritme. Dat maakt het goede verlichting voor de slaapkamer. Veel mensen spenderen de laatste momenten van de dag nog wakker in bed. Nog even een boek lezen, Netflixen, of gewoon gezellig samenzijn. Dan kan je maar beter dimbaar licht hebben. Grote kans dat je dan dan nog lekkerder in slaap valt. 

 

 

‘s Avonds wil je zacht licht voordat je gaat slapen, ‘s ochtends wil je genoeg licht om fris mee wakker te worden. Dat maakt dimlicht ideaal voor in de slaapkamer. Dat dimlicht kan je bijvoorbeeld verwerken in een plafondlijst, voor een extra rustige en zachte uitstraling. 

 

Woonkamer 

De woonkamer is het centrum van je huis. Je ontvangt er gasten, ontspant er samen met je gezin, of neemt er juist even een momentje voor jezelf. Met dimbare plafondverlichting maak je de woonkamer gezelliger. Of het nu een koude winternacht of een zwoele zomeravond is: met dimlicht geniet je extra lang van de rust en gezelligheid van je woonkamer.

 

 

Zijn jouw keuken en woonkamer één ruimte? Dan kan je met verschillende soorten plafondverlichting het onderscheid maken. In de keuken hang je heldere lampen. Het is belangrijk om te zien wat je doet. Met dimbare spotjes creëer je vervolgens een zithoek die tot in de kleine uurtjes gezellig blijft. 

 

Badkamer

Word je ‘s avonds wel eens wakker omdat je naar het toilet moet? Dan weet je hoe vervelend het is om het felle licht in de badkamer aan te hebben. Dimbaar licht biedt de oplossing. Met gedempt licht kan je zien wat je doet, zonder dat je een felle lamp aan hoeft te zetten.  

 

 

Als je de dimbare verlichting in je badkamer combineert met een spanplafond, kan je veel kanten op. Je kan een unieke sterrenhemel in je badkamer hangen. Handig voor een nachtelijk toiletbezoek. Maar ook een leuke manier om je badkamer een romantische touch te geven.

 

Dimbaar licht in combinatie met een Plameco spanplafond

Dimbare plafondverlichting brengt extra rust en gezelligheid. Ongeacht in welke kamer je het gebruikt. Voor het beste effect is het belangrijk dat je de juiste lampen op de juiste plekken kan installeren. Een spanplafond van Plameco geeft je die vrijheid.

 

Samen met één van onze expert ga jij een persoonlijk lichtplan maken. Daarin geef je precies aan hoe jij je ruimte wilt verlichten. Vervolgens zorgen de gespecialiseerde monteurs van Plameco ervoor dat jouw dimbare plafondverlichting binnen één dag op de juiste manier geïnstalleerd wordt. 

 

Wil jij weten wat er in jouw huis mogelijk is? Vraag dan de gratis Plameco brochure aan. Of maak een afspraak voor online of telefonisch advies

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer