Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Een gezellige kerst in eigen huis: meer dan alleen een boom

De kerst staat weer voor de deur. We mogen het weer gezellig maken in huis. Dat échte, warme kerstgevoel haal je in huis door alle zintuigen te prikkelen. Dat betekent dus meer dan alleen een kerstboom.

 

In deze blog vertellen we je hoe jij alle zintuigen kan prikkelen deze kerst. Zicht, reuk, gehoor, gevoel en smaak: ze komen allemaal aan bod. Voor je het weet ben je al helemaal in de kerstsferen.  

 

Zicht: Sfeervolle plafondverlichting 

Zicht is het eerste waar we aan denken als we aan gezellige kerstdecoratie denken. Witte sneeuw, een kleurrijke kerstboom, de reflectie in de kerstballen. Daarbij mag sfeervol licht natuurlijk niet ontbreken. Haal daarom de kerstlampjes van zolder en hang je huis ermee vol. 

 

Daarnaast kan je ook gebruik maken van plafondverlichting om die gezellige kerstsfeer in huis te halen. Met de juiste dimlichten op de juiste plek kan je het op elk moment gezellig maken. Installeer bijvoorbeeld dimbare spotjes in je plafond, of laat een expert een sfeervol lichtplan voor je maken. Dan is het in jouw huis het hele jaar gezellig!

 

Reuk: Geurkaarsen en -stokjes 

Ook geur is onlosmakelijk met kerst verbonden. Denk maar aan de warme geur van dennennaalden, appels en kaneel. Maar ook de geur van een kerstdiner is natuurlijk overheerlijk. En wat te denken van de onweerstaanbare geur van kerstkoekjes die net uit de oven komen?

 

 

Al die typische kerstgeuren kan je de gehele kerstperiode in huis halen met geurkaarsen en geurstokjes. Deze zijn tegenwoordig in eindeloos veel varianten verkrijgbaar. Van koekjesgeur tot dennengeur. Er zijn zelfs geurkaarsen met een knetterend lont. Zo lijkt het net alsof je voor de open haard zit. 

 

Gehoor: Goede kerstmuziek 

Of je nu ‘De Notenkraker’ van Tchaikovsky of ‘Last Christmas' van Wham! opzet, kerst en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gehoor mag dan ook niet worden overgeslagen als je de kerstsfeer in huis probeert te halen. Gelukkig is dat tegenwoordig al zo makkelijk als een afspeellijst opzoeken op Spotify. Maar met een ‘ouderwetse’ CD of LP is natuurlijk ook niets mis. Zolang het maar kerst is!

 

Wil je optimaal genieten van je favoriete kerstmuziek? Dan zijn de kerstdagen het ideale moment om te investeren in een goede speaker of geluidsinstallatie. Daar heb je ook na de kerst nog lang plezier van. Als je een verlaagd plafond neemt, kan zo’n geluidsinstallatie in sommige gevallen zelfs achter het plafond worden geplaatst. 

 

Gevoel: Warme sierkussens en dekentjes 

Het gevoel lijkt soms het ondergeschoven kind onder de zintuigen. Onterecht, want ons gevoel creëert ontzettend sterke herinneringen. Denk maar aan het gevoel van zand onder je blote voeten, de omhelzing van een geliefde, of de warme zon op je favoriete vakantiebestemming. Dat gevoel verdient ook met kerst onze aandacht.

 

 

Maar hoe doe je dat? Met warme sierkussens en dekentjes kom je al heel ver. Kies voor bijzonder texturen zoals velour, gebreide wol of nepbont. Dat ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit. Want laten we eerlijk zijn: kerstdiners, visite en de boom opzetten zijn leuk. Maar dat laatste glas wijn onder een warm dekentje als iedereen weer weg is, is minstens zo fijn.

 

Smaak: Mooi servies 

Je kan het leuk vinden of niet, maar uiteindelijk draait kerst toch een beetje om het eten. Het kerstdiner is voor veel mensen het hoogtepunt van de feestdagen. Kalkoen, gourmet, biefstuk of vegaburger. De smaak wordt zeker niet overgeslagen tijdens de kerstdagen. Wat kan je daar nog aan toevoegen?

 

Het antwoord: mooi servies. Met een prachtige serviesset verbaas je je gasten of gezin. Zo til je het kerstdiner naar een hoger niveau. Heb je ooit een antieke serviesset geërfd? Dan is dit hét moment om hem af te stoffen. Of je koopt natuurlijk zelf een mooie set. Wist je dat je zelfs luxe servies kunt huren? Zo komt jouw kerstdiner optimaal tot z’n recht.

 

Sfeervolle verlichting in een Plameco spanplafond

Door alle zintuigen te prikkelen haal je dit jaar het ultieme kerstgevoel in huis. Van de mooie kerstmuziek en de momenten onder warme dekentjes, tot die heerlijke kerstgeuren en het smaakvolle diner: dit wordt een Kerstmis om nooit te vergeten. 

 

Ook licht helpt je om de kerstsfeer in huis te halen. En met een spanplafond van Plameco kan je de meest sfeervolle plafondverlichting in huis halen. Ben jij benieuwd wat er deze kerst bij jou in huis mogelijk is? Vraag dan onze gratis brochure aan, of maak een afspraak voor online of telefonisch advies van een expert. 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer