Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Een zwart plafond? Echt?

Nou en of!

We hebben al vaak uitgebreid geschreven over alle mogelijke kleurvarianten voor je nieuwe spanplafond.

Vandaag willen we het hebben over een kleurkeuze die niet meteen voor de hand ligt, waarvoor wel een beetje lef nodig is, maar die een verrassend effect kan hebben: zwart.

Want niet alleen bij kleding heeft zwart een luxueuze uitstraling.

Een zwart plafond maakt een moderne inrichting écht af. Blikvangers en lichtpunten die er al zijn of die je nog gaat aanbrengen krijgen zo op een stijlvolle en elegante manier extra aandacht.

Plameco spanplafond: badkamer met zwart plafond. Luxueus en stijlvol.Luxueuze, stijlvolle badkamer met zwart spanplafond en ledspots.

Plameco spanplafond: wc met zwart plafond. Hip, trendy industrieel.Toilet in trendy industriële stijl met zwart spanplafond en ledverlichting rondom de ruimte.

Zwart past natuurlijk bijzonder goed bij de industriële stijl die momenteel erg populair is.

Meer populaire woonstijlen

Plafondhoogte

Als je overweegt een zwart plafond te nemen, is vaak de grootste vrees dat de kamer te donker wordt. Je moet inderdaad wel opletten welke ruimte je een zwart plafond geeft. Badkamers krijgen door een zwart plafond bijna altijd een chic tintje. Hoe hoog het plafond is, maakt daar niet zoveel uit. Voor alle andere ruimtes is het echter wel goed om rekening te houden met de hoogte van je plafond.

Waar je bij plafondhoogte op moet letten, kun je ook teruglezen in onze blog:

Hoge vs. lage plafonds

1. Badkamer

Heb jij in je badkamer ook een standaard wit plafond met één eenzame lamp? Jammer, want het plafonds kan bepalend zijn voor de sfeer in je badkamer.

Plameco spanplafond: badkamer met donker plafond en perfecte verlichting.Stijlvolle badkamer met zwart spanplafond en de perfecte verlichting.

Plameco spanplafond: badkamer met zwart spanplafond met geïntegreerde dimbare ledverlichting en biodynamisch licht.Deze badkamer wordt perfect uitgelicht door de ledverlichting met geïntegreerd biodynamisch licht.

Geloof het of niet: in de badkamer maakt het echt niet uit hoe groot of hoe hoog de ruimte is. Een zwart plafond geeft deze ruimte altijd een luxueuze uitstraling.

Plameco spanplafond: optimaal licht in een industriële badkamer met zwart spanplafond.Ook al is het plafond in deze badkamer niet zo hoog, het zwarte spanplafond met optimaal verlichtingsplan zorgt voor een luxe look als aanvulling op de industriële stijl.

Plameco spanplafond: koel en warm licht in de badkamer met een zwart spanplafond.Het geïntegreerde biodynamische licht zorgt op elk moment van de dag voor het perfecte licht. Wam of koud en vele lichtkleuren daartussen.

Slim geplaatste plafondspots zorgen voor de juiste verlichting. Misschien houd je wel meer van minimalistisch. Dan kan een omlijning van ledverlichting (ook wel led-strip genoemd) zorgen voor het perfecte licht dat niet verblindt en geen schaduw veroorzaakt. Ideaal voor als je je make-up doet of je je scheert.

Plameco spanplafond: stijlvolle badkamer met zwart spanplafond en plafondspotsHet zwarte spanplafond is het hoogtepunt van deze stijlvolle badkamer en combineert de industriële elementen van het interieur.

Overigens passen badkamermeubels met een hout-look heel goed bij een zwart plafond, want ze zorgen voor een warme sfeer. Ook voor je sierlijsten kun je kiezen uit heel veel varianten: van bescheiden eenvoud tot klassieke ontwerpen met tierelantijntjes.

Frisse look voor je badkamer

2. Woonkamer

Je woonkamer is vaak de enige plek die gasten van je huis te zien krijgen. Daarom verdienen de meubels en aankleding in die ruimte extra aandacht. Maar heb je daarbij ook wel aan je plafond gedacht?

Misschien ben je bang dat je woonkamer met een zwart spanplafond te donker wordt. Veel mensen geven in de woonkamer de voorkeur aan licht en veel ruimte. In plaats van een volledig zwart plafond adviseren wij daarom ook vaak een deel van het plafond te accentueren met bijvoorbeeld zwarte strepen of kleurrijke details.

Plameco spanplafond: creatief plafondontwerp met zwarte accentstrepen.Spanplafonds komen in vele kleuren. Dit maakt een creatief plafondontwerp met zwarte accentstrepen mogelijk.

Plameco spanplafond: modern plafondontwerp met zwart accent.De zwarte accentstreep oogt modern en geeft de relatief grote ruimte een gezellig gevoel.

Als alternatief kun je ook voor een minder contrasterende kleur kiezen zoals lichtgrijs. Cool Grey is de laatste jaren een van de meest verkochte plafondkleuren van Plameco.

Plameco biedt een veelzijdig en trendy kleurenpalet:

Kleurenpalet

Plameco spanplafond: Plafondontwerp in de woonkamer met lichtgrijs spanplafond en led-strip.Een plafond in de woonkamer in modern lichtgrijs met omringende led-strip is een trendy alternatief voor een zwart spanplafond.

3. Keuken

Heb jij een prachtige nieuwe keuken, maar oogt die toch nog wat saai? Dat kan wel eens aan het enigszins saaie plafond liggen…

In combinatie met een goed doordacht lichtplan kan een zwart plafond ervoor zorgen dat je keuken een professionele look krijgt, die de indruk wekt dat je een echte keukenstudio binnenloopt.

Door het contrast met het zwarte plafond komen lichte frontjes op je keukenkastjes, lichte werkbladen en kleurrijke keukenaccessoires extra goed tot hun recht.

Plameco spanplafond: donker plafond in de keuken met sterrenhemelDonker spanplafond in de keuken met ledspots opgesteld als een sterrenhemel voor een imposant verlichtingsconcept.

Net als in de woonkamer kunnen zwarte plafondaccenten ook in de keuken bepaalde hoekjes uitlichten en het interieur extra nadruk geven.

Plameco spanplafond: plafondelement boven het kookeiland in zwart.Het mat witte spanplafond wordt boven het kookeiland onderbroken door een antraciet plafondelement.

Plameco spanplafond: verlichting boven het kookeiland met zwart plafondaccent.Het werkblad in deze keuken wordt optimaal verlicht door de led-strip rondom het zwarte plafondelement boven het kookeiland.

Plameco spanplafond: perfect licht boven het kookeiland.Ook hier is gekozen voor een zwart plafondelement met led-omlijsting voor het perfecte licht boven het kookeiland.

Meer projectfoto's van onze klanten vind je hier:

Keukeninspiratie

4. Slaapkamer

Hier hoeven we waarschijnlijk de minste moeite doen om je te overtuigen. Wij zeggen alleen maar: sterrenhemel. Onze spanplafonds toveren met kleine en grote led-lichtpunten een fonkelende sterrenhemel boven je hoofd. En als je wilt maken we die ook nog in de vorm van jouw of jullie sterrenbeeld(en). Gezellig, een beetje mystiek, romantisch, om niet te zeggen: magisch!

De sterren zijn natuurlijk met een schakelaar of via je SmartHome-app te bedienen. Met een druk op de knop wordt je hele kamer verlicht, verdwijnen de sterren of verlicht je naast de sterrenhemel ook je nachtkastjes aan de binnenkant.

Plameco spanplafond: inloopkast met donker spanplafond en perfect biodynamisch lichtHet biodynamische licht in deze inloopkast met zwart spanplafond zorgt voor de perfecte verlichting om de mooiste outfit uit te kiezen.

Plameco spanplafond: slaapkamer met donker spanplafond. Stijlvol en gezellig.De slaapkamer wordt met een donker spanplafond een stuk stijlvoller en gezelliger.

Natuurlijk hoeft niet elk donker plafond te worden versierd met een romantische sterrenhemel. Niet iedereen heeft dezelfde smaak. Onze adviseurs kunnen je ook allerlei andere verlichtingsopties bieden: spots, led-strips, en natuurlijk kun je ook je eigen bestaande lampen integreren in je nieuwe spanplafond.

Verlichtingsmogelijkheden

Ben je benieuwd geworden naar de grenzeloze mogelijkheden van spanplafonds?

Gratis brochure aanvragen

Plameco spanplafond: Advies over spanplafonds, verlichting en akoestiek.


Bespreek je je woonwensen liever persoonlijk?

Maak dan meteen een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt en laat je vrijblijvend adviseren over de volgende onderwerpen:

Afspraak maken

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer