Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

De ideale plek om je terug te trekken: 4 tips om van je huis een thuis te maken

Ons leven verloopt steeds sneller en wordt steeds drukker. Op de hoogte blijven van de nieuwste muziek, veel foto’s maken, overal reclame, e-mails die maar blijven binnenstromen, social media… Op het werk en privé zitten we vaak in een achtbaan van gebeurtenissen. Op den duur is dat vermoeiend en slecht voor je gezondheid.

Maar ja, hoe stop je daarmee? Om te beginnen kun je rustmomenten inbouwen. Die helpen je om de batterij weer op te laden en zorgen voor balans in stressvolle tijden. Natuur kalmeert altijd. Verwen jezelf daarom af en toe met wat tijd in het bos, wandelen langs een rivier of een andere plek in het groen.

Plameco spanplafonds: wooncomfort thuisMet frisse lucht, rustgevend groen en rustige geluiden, voelt de stress van alledag ver weg.

Maar ook bij jou thuis kun je een plek creëren waar je lekker kunt ontspannen. Niets beter dan na een hectische dag thuiskomen en in je eigen vertrouwde omgeving even tot jezelf komen. Hier draait het alleen om de mooie dingen in het leven, voel je je veilig en laat je de boze buitenwereld even voor wat die is.

Plameco spanplafonds: thuis ontspannenHoe moeten we tot rust komen wanneer we niet thuis zijn?

Ons bedrijf bestaat veertig jaar en in die tijd hebben wij de huizen van duizenden klanten van binnen gezien. We mogen ons inmiddels wel specialist noemen rond het thema ‘Thuis - een plek om je terug te trekken’. Onze spanplafonds kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het ultieme thuisgevoel.

Onze top 4 van tips over hoe spanplafonds je helpen om van je huis een veilige thuishaven te maken:

Tip 1: Creëer harmonie

Wat maakt een huis een mooi huis? Naast de bouwkundige elementen, waar je zelf weinig of geen invloed op hebt, is het interieur het belangrijkste aspect dat een woning een harmonieuze sfeer geeft. Je herkent het vast: je komt een kamer of een huis binnen en je voelt je meteen op je gemak. Of niet. Onbewust reageren we op kleuren, geuren, vormen en materialen. Die bepalen of we ons ergens prettig voelen of niet.  Over het algemeen wordt een combinatie van ‘koude’ materialen (steen, glas, tegels en metaal) met ‘warme’ materialen (verschillende houtsoorten) ervaren als rustgevend.

Plameco spanplafonds: De mix van materialen geeft een warm en rustgevend effect.Ons eigen huis is een veilig toevluchtsoord. We kunnen het zo inrichten dat het bijdraagt aan onze ontspanning.

Plameco spanplafonds: Hout is warm en uitnodigendHet huis wordt een stressvrije zone wanneer we een omgeving creëren die warmte en geborgenheid uitstraalt.

Plameco spanplafonds:Materiaalmix interieurEen combinatie van warme en koude materialen heeft een uitnodigend en rustig effect.

Veel van onze klanten besteden daarom veel tijd en aandacht aan de keuze van de meubels, de kleuren en de bekleding van wanden en vloeren, om hun woning zo mooi en gezellig mogelijk te maken. Maar het grootse oppervlak in de ruimte wordt vaak vergeten: het plafond. Het mooie van spanplafonds is dat ze de persoonlijke interieurstijl en bouwkundige kenmerken van het huis kunnen aanvullen of benadrukken.

Plamecospanplafonds: Heerlijke woonkamerAls de grootste vrije oppervlak in de kamer biedt het plafond tal van inrichtingsmogelijkheden voor een gezellige sfeer.

Plameco biedt een grote keuze aan kleuren, sierlijsten, verlichtingsopties en de optie om het plafond met een persoonlijk motief te laten bedrukken. Kortom, een breed scala aan mogelijkheden die probleemloos kunnen worden aangepast aan jouw eigen stijl. Je kunt je spanplafond naar smaak verder vormgeven met plafondelementen (desgewenst ook in verschillende kleuren). Houd je meer van minimalistisch en rechtlijnig? Geen probleem. Wij vinden het juiste plafond voor elke stijl.

Plameco spanplafonds: Inrichtingsstijl speciaal plafondontwerpDoor de ruime mogelijkheden passen spanplafonds naadloos binnen elke interieurstijl.

Met de combinatie van doordachte binnenhuisarchitectuur en een bijpassend plafond creëer je eenheid, harmonie en rust. Zo creëer je een relaxte sfeer in je eigen huis.

Plameco spanplafond: Een heerlijke woongevoelAls het ontwerp van het plafond past bij de rest van de inrichting van de kamer, ontstaat er een gevoel van uniformiteit, harmonie en rust.

Tip 2: Komt tot rust bij het juiste licht

Thuis willen we ontspannen, tot rust komen en nieuwe energie opdoen. Verblindend plafondlicht helpt daar niet erg bij. Ons lichaam kan wél bijzonder goed ontspannen bij gedempt licht. Dit komt doordat een hoog rood aandeel in het licht (en bij gedempt licht is dat het geval) de productie van het (ontspannende) slaaphormoon melatonine bevordert.

Plameco spanplafond: warm licht en ontspanning Warm, maar zacht licht heeft een kalmerend effect en bevordert een gezonde nachtrust, zowel in de badkamer als in de woon- en slaapruimte.

Plameco spanplafond: Daglicht Balans warm koud lichtHet menselijk lichaam is aangepast aan het ritme van het daglicht. Om optimaal te functioneren, hebben we een perfecte balans tussen warm en koel licht nodig.

Klinkt heerlijk, maar als we de hele dag in sfeervol zacht licht zouden doorbrengen, zou ons hele bioritme van slag raken. Vooral ’s ochtends heeft ons lichaam helder licht met een hoog blauwaandeel nodig om wakker te worden en actief te blijven – ook dát maakt deel uit van een gezond leven in balans. Om het evenwicht tussen helder en gedempt licht te bereiken, kunnen wij, naast veel andere verlichtingsopties, biodynamisch licht (ook Human Centric Lighting of HCL genoemd) in het spanplafond integreren. 

Plameco spanplafond: verlichting, plafond verlichting keukenTunableWhite-technologie en daglichtfunctie zorgen in deze woonkeuken voor passende lichtomstandigheden op elk moment van de dag.

Bij het Human Centric Lighting-concept gaat het om het juiste licht op het juiste moment. Volledig automatisch en zonder dat je erover hoeft na te denken. Net als bij echt daglicht moeten de lichtintensiteit en de kleur overeenkomen met wat er buiten in de natuur gebeurt. Om dit te bereiken wordt natuurlijk licht aangevuld met kunstlicht om het lichaam precies de hoeveelheid en de kleur licht te geven die het nodig heeft.

Plameco spanplafonds: Automatische lichtregeling voor een actiever leven met lichtBiodynamisch licht regelt de binnenverlichting zodat er op elk moment van de dag precies het licht is dat jouw lichaam nodig heeft.

Zo begin je ‘s morgens fit en actief aan de dag en kun je ’s avonds lekker ontspannen, zodat je optimaal aan een verkwikkende nachtrust begint. Daardoor voel je je fit en energiek.

Plameco spanplafonds: woonkeukenDe integratie van biodynamisch licht in spanplafonds is op vele manieren mogelijk (bijvoorbeeld met inbouwspots, led-strips die rond het plafond lopen, lichtplafonds of -modules, enz.).

Plameco spanplafond: Fit in de ochtend met Human Centric LightingDankzij het optimale lichtevenwicht van biodynamisch licht is de nachtrust rustgevender en de dag productiever. Voor een actiever leven.

Wat HCL precies is en hoe het komt dat je daardoor thuis beter kunt ontspannen, lees je in onze blog.

Het gezonde biodynamische licht kan overigens in spotjes, led-strips en lichtplafonds geïntegreerd worden. Naast HCL bieden we ook andere dimbare verlichtingsopties zoals RGBWW-licht voor meer gezelligheid in huis. Maak samen met je Plameco-adviseur een verlichtingsconcept op maat, waardoor je huis een ware oase van rust en ontspanning wordt. 

Plameco spanpalfonds: Dimbare sterrenhemel in de slaapkamerIn deze slaapkamer werd de Plameco sterrenhemel aangevuld met een extra, centraal lopende led-strip met biodynamisch licht.

Plameco spanplafonds: thuis ontspannen woonkamerNaast de integratie van biodynamisch licht biedt Plameco vele andere verlichtingsopties, zoals de achtergrondverlichting van het gordijnpaneel.

Meer informatie over verlichting

Tip 3: Geniet van rust en stilte door een betere akoestiek

Wist je dat de akoestiek binnenshuis één van de belangrijkste factoren is voor concentratie en welzijn?

In kamers met een goede akoestiek wordt het geluid geabsorbeerd door zachte materialen zoals gordijnen, tapijten, behang, enz. In moderne woningen zijn geluidsabsorberende materialen echter vaak schaars, omdat we tegenwoordig vaak kiezen voor laminaat- en tegelvloeren, gladde muren, gipsplafonds, geen vitrage, maar folie op de ramen en veel minder meubilair dan vroeger. Daardoor wordt geluid weerkaatst en komt het op veel verschillende manieren in onze oren terecht. Dit wordt galm genoemd.

Hierdoor lijkt elk geluid harder. Dat merk je vooral als er meer mensen in de kamer zijn of er muziek wordt gedraaid. Maar zelfs kleine dagelijkse activiteiten kunnen daardoor meer lawaai maken. Ons lichaam reageert op lawaai met stresshormonen. Dat is uiteraard funest voor de rust die je nu juist in huis wilde creëren. Vaak ben je je er niet eens van bewust dat je je minder prettig voelt in een kamer, doordat de akoestiek slecht is. Tenminste, tot je het verschil hoort.

Plameco spanplafonds: Slechte akoestiek veroorzaakt stressVaak zijn mensen zich niet bewust van een slechte kamerakoestiek totdat ze het verschil horen.

En dat verschil is enorm. Door een speciaal akoestisch vlies tussen het oude plafond en het nieuwe Plameco spanplafond wordt de geluidsreflectie in de ruimte tot 50% verminderd. Tegelijkertijd blijft de kamer net zo mooi als je bedacht had, omdat het akoestische absorberende materiaal onzichtbaar achter het Plameco plafond is geïnstalleerd. Je hoeft dus geen extra tapijten, gordijnen of andere isolerende spullen aan te schaffen, die misschien helemaal niet bij je interieur passen.

Plameco spanplafonds: Akoestiek verbeterenDe onzichtbare integratie van akoestische absorbers achter het spanplafond vermindert de geluidsreflectie met 50 procent.Plameco spanplafonds: Minder geluid, galm, echoDoor minder geluid, galm en echo voelt de ruimte merkbaar beter aan.

En de sfeer in de ruimte? Die is veel beter in een kamer met een akoestisch plafond. Gesprekken zijn duidelijker verstaanbaar - een opluchting, vooral wanneer meerdere mensen tegelijk praten. Het geluid uit je muziekinstallatie klinkt kristalhelder en geeft geen blikken geluid meer. Zelfs het gekletter bij het uitruimen van de vaatwasser is niet zo storend en je hoort je eigen voetstappen niet meer zo hard. Zo krijg je in een mum van tijd meer levenskwaliteit en rust in je huis.

Plameco spanplafonds: Samen vieren AkoestiekDe spraakverstaanbaarheid neemt aanzienlijk toe, vooral wanneer meerdere mensen in dezelfde ruimte zijn.

Plameco spanplafonds: beter gevoel van ruimteMuziekinstrumenten, maar ook muziek en luidsprekersystemen klinken helderder en zuiverder.

Meer informatie over akoestiek

Tip 4: Voel je thuis door een persoonlijk interieur

De ideale woonkamer ziet er natuurlijk voor iedereen anders uit. Sommige mensen houden van klassiek, anderen van modern, weer anderen willen het speels, eenvoudig of minimalistisch. De stijl die je voor je huis kiest, is toch een beetje een spiegel van jezelf. Dat moet ook vooral zo blijven.

Wat hoort voor jou bij de ultieme ontspanning? Een warme kop thee of een lekker glas wijn? Een bepaald uitzicht? Of je favoriete muziek op je oren? Wat het ook is, je eigen huis wordt pas echt je thuis als je die persoonlijke voorkeuren meeneemt in je interieur.

Plameco spanplafonds: lekker ontstpannen thuisThuis kom je tot rust.

Plameco spanplafond: thuis heerlijk ontspannenStel een interieur samen waar je écht gelukkig van wordt.

Als je het echt persoonlijk wilt maken, kun je spanplafonds laten bedrukken met een door jou gekozen motief in een hoogwaardige enkele of dubbele druk. Douchen met uitzicht op prachtige groene boomtoppen, een schildpad in een tropische zee of een rustig strandmotief voor een vakantiegevoel het hele jaar door. Er zijn bijna geen grenzen. Bovendien kunnen led-strips met RGBWW-technologie zorgen voor een kleurenspel dat de zintuigen tot rust brengt. Dit is de perfecte manier om te ontspannen. Of zou je liever iets persoonlijks willen op een muur in plaats van op een plafond? Ook dat kan, namelijk met een spanwand

Plameco spanplafond: Foto spanplafonds, creatief, slaapkamer, doucheFotoplafonds met een natuurmotief halen het ontspannende effect van de natuur in huis.

Plameco spanplafond: Creatief Plafond Zwart Gestreepte WoonkamerNiet alleen fotomotieven, maar ook patronen zoals strepen zijn een creatieve manier om het plafond mee te nemen in het interieur van je ruimte.

Kies voor je spanplafond of wand een motief dat bij jou past en waardoor je je echt thuis voelt. Bij plafonds of muren met een natuurbeeld kun je helemaal wegdromen, omdat gedempte groentinten een kalmerend effect hebben en ontspanning bevorderen. Voor een bijzonder realistisch effect kun je desgewenst ook fotodoeken en -wanden bestellen die van achteren verlicht worden.

Plameco spanplafonds: Badkamer Foto WandverlichtingSpanwanden met fotomotief zijn een echte blikvanger en worden ook aangeboden met achtergrondverlichting en akoestisch materiaal.

Dat muziek bijzonder ontspannend kan werken is niks nieuws. Laat daarom luidsprekers onzichtbaar in je spanplafond integreren. Met een druk op de knop van je smartphone of tablet word je omgeven door je favoriete muziek en – als je dat wilt – door een therapeutische wisseling van het licht. Wat is er beter dan je na een stressvolle dag terug te trekken in je eigen huis en daar tot rust te komen?

Plameco spanplafonds: Lichttherapie kleurenKleurveranderingen zijn een gebruikelijke methode van lichttherapie en kunnen ook worden geïntegreerd in spanplafonds met behulp van RGBWW-technologie.

Plameco spanplafonds: Interieur Verlaagde plafonds, verlichting en akoestiek creëren een echt gevoel van gezelligheid.

Als alle onderdelen die samen je eigen interieur vormen, goed op elkaar zijn afgestemd, is het resultaat een warm thuisgevoel waarnaar we eigenlijk allemaal verlangen.

Wil jij je huis ook omtoveren tot de ideale plek om je terug te trekken?

Maak een afspraak met een Plameco adviseur bij jou in de buurt en laat je vrijblijvend adviseren:

 

Plameco Spanndecken: BeratungLaat je adviseren en creëer jouw eigen ontspannen thuisoord.

Meer wooninspiratie nodig?

Vraag een gratis spanplafondbrochure aan met nog veel meer inspirerende projectfoto's.

Gratis brochure aanvragen

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer