Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Valentijnsdag: 6 manieren om de romantiek in huis te halen

Valentijnsdag vraagt dit jaar om wat meer creativiteit dan normaal. Dates buiten de deur zitten er niet in, maar dat betekent niet dat je er geen romantische dag van kan maken. Je moet gewoon de romantiek in huis halen! Met deze 6 tips maak je er een romantische Valentijnsdag van. 

 

1. Opruimen 

Wil jij je geliefde een fijne verrassing geven? Zorg dan dat het huis spik en span is voordat hij of zij wakker wordt. Als je er een romantische dag van wilt maken, kan je geen aanrecht vol vuile vaat of vlekken op het plafond gebruiken. Een grondige schoonmaak is dan ook het ideale last-minute cadeau voor wanneer je Valentijnsdag vergeten bent. Bovendien kan je een schoonmaak prima combineren met alle andere tips die we nog hebben.

 

2. Decoreren 

Nadat je het huis hebt schoongemaak, kun je namelijk nog een stapje extra zetten. Met romantische decoratie, bijvoorbeeld. Online kan je veel originele valentijnsdecoratie vinden. Van ballonnen en spandoeken, tot vlaggen en zelfs rode lopers. Maar je kan natuurlijk ook even naar de bloemist gaan voor een paar bossen rozen. Extra tip: vraag of ze nog extra losse blaadjes hebben, daarmee geef je het bed of de ontbijttafel een romantische touch.

 

3. Dimlicht 

Met een brandschoon huis en romantische decoraties ben je al aardig op weg. Maar als je het écht romantisch wilt maken, kan er nog wel een schepje bovenop. Valentijnsdag is bijvoorbeeld het perfecte moment om te investeren in dimlicht. Daarmee krijgt het diner - zelf bereid of zelf besteld - direct een romantische sfeer. 

 

 

Maar je kan nog meer kanten op met dimlicht. De spanplafonds van Plameco maken het mogelijk om overal in het plafond dimlicht te plaatsen. Je kan een paar spotjes direct boven de eettafel plaatsen, maar ook in de woonkamer en slaapkamer kan je het romantisch maken met dimbare plafondverlichting. 

 

4. Gekleurd licht 

De felheid van je plafondverlichting is niet het enige wat invloed heeft op de sfeer in huis. Ook met de juiste kleuren kun je de romantiek in huis halen. Ga je voor knalroze? Diep paars? Of toch klassiek rood? Een ander leuk idee: maak het persoonlijk en geef de lampen je partner’s favoriete kleur. 

 

 

Net zoals bij dimlicht bieden de spanplafonds van Plameco veel opties voor gekleurd licht. Je kan spotjes laten plaatsen, maar je kan het ook creatiever aanpakken. Kies bijvoorbeeld voor warme ledstrips langs de rand van je plafond, of verander je plafond in een sterrenhemel met allemaal kleine, gekleurde lichtjes. 

 

5. Verlaagd plafond 

Wil jij dit jaar groots uitpakken met Valentijnsdag? Dan kan een verlaagd plafond helpen. Ten eerste kan je met een verlaagd plafond je oude, vieze of beschadigde plafond mooi wegwerken. Maar met een verlaagd plafond haal je ook extra gezelligheid en sfeer in huis. 

 

 

Een plafondverlaging van Plameco kan al binnen één dag gebeurd zijn. Zo’n lager plafond biedt naast een betere sfeer ook veel praktische voordelen. Zo biedt een verlaagd plafond van Plameco extra opties op het gebied van verlichting, akoestiek en het wegwerken van apparatuur. En ja, natuurlijk kun je jouw nieuwe plafond in een romantische kleur bestellen. 

 

6. Fotoplafond

Onze laatste tip is alleen voor de mensen die all-in willen gaan. Die hun geliefde echt omver willen blazen deze Valentijnsdag. Onze laatste tip is namelijk om een fotoplafond te plaatsen. Laat een mooie romantische foto afdrukken op je plafond en zorg voor een unieke inrichting. 

 

Op de plafonds van Plameco kan je allerlei foto’s laten afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van de stad waarin jullie verliefd werden, een foto van de vakantie waarin jullie elkaar leerden kennen, of een andere foto met een romantische herinnering. Dan wordt het zonder twijfel een Valentijnsdag om nooit meer te vergeten. 

 

Maak het romantisch met een Plameco spanplafond

Heb jij nog niks geregeld voor Valentijnsdag? Dan hebben deze tips je hopelijk verder geholpen. Een spanplafond van Plameco kan je helpen met het creëren van een romantische sfeer in huis. Of je nu op zoek bent naar sfeervolle verlichting, een verlaagd plafond, of zelfs een uniek fotoplafond. 

 

Weten wat er bij jou in huis mogelijk is? Vraag dan onze gratis brochure aan. Of maak een afspraak voor telefonisch of online advies van een Plameco-expert. 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer