Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Verlichting bij een verlaagd plafond: dit is er mogelijk!

Bij de inrichting van je huis heb je ongetwijfeld veel dingen overwogen en gepland. Behang met een patroon of effen muren? Parket, laminaat, tapijt of een moderne gietvloer? Strakke of klassieke meubels? Gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of helemaal niets voor de ramen? Moderne decoraties of knusse tierelantijntjes? Eén grote lamp of meerdere kleine lichtbronnen?

Heerlijk om zo bezig te zijn. Maar het kan ook frustrerend zijn omdat je het maar niet voor elkaar krijgt die huiselijke sfeer te creëren die je voor ogen hebt. Begin dan gewoon eens even opnieuw en denk na over welke plafondverlichting je zou kunnen gebruiken. Bij een ‘normaal’ plafond ben je bij het aansluiten van lampen altijd gebonden aan bestaande aansluitpunten. Tenzij je van die opzichtige kabelgoten wilt gebruiken...

Verlichting en spanplafonds: een onafscheidelijk duo

Gelukkig is er een optie waarmee je gemakkelijk overal perfecte verlichting kunt aanbrengen, waar je maar wilt. En waarvoor je niet het halve plafond hoeft open te hakken om nieuwe kabels onzichtbaar aan te leggen. Die optie is een spanplafond van Plameco.

Het plafondmateriaal van hoogwaardige kunststof wordt door speciaal opgeleide monteurs strak gespannen.

Spanplafonds hebben veel voordelen in vergelijking met andere plafonds.

Onder je huidige plafond wordt op een gepatenteerde constructie een nieuw plafond van hoogwaardige kunststof gespannen, precies op de hoogte die jij wilt. Je kunt je plafond zo laag laten monteren als je wilt.

Als je juist geen hoogte wilt inleveren, is dat ook geen probleem. De onderbouw neemt slechts 3 tot 5 centimeter in beslag.

Met een spanplafond ben je niet afhankelijk van bestaande aansluitpunten. Jij bepaalt waar de lichtbronnen in het plafond komen.

Wat je ook beslist: tussen het oude en het nieuwe plafond ontstaat een tussenruimte die groot genoeg is dat de verlichting precies geplaatst kan worden waar jij dat wilt. Hoe dat precies gaat en welke mogelijkheden er zijn, lees je hieronder.

Meer weten over verlichting in spanplafonds?

Verlichtingsmogelijkheden in spanplafonds

Verlaagde plafonds en ledverlichting

Led is de nieuwe standaard bij binnenverlichting. Door de lange levensduur, lage elektriciteitsverbruik, flexibiliteit en diversiteit is led aantrekkelijk voor elk huis. Bovendien kan ledverlichting perfect worden geïntegreerd in een spanplafond. Of het nu gaat om precies geplaatste led-spots of een led-strip die rond de rand van het plafond loopt. Onze Plameco specialist plant samen met jou de perfecte verlichting en onze monteurs zorgen ervoor dat de lampen precies op de juiste plaats komen.

Verlaagde plafonds met spots

Inbouwspots zijn ongetwijfeld één van de meest gebruikte soorten ledverlichting. Afhankelijk van de grootte van je kamer, de plafondhoogte en de gewenste sfeer heb je enorm veel keuze. Je kunt de intensiteit, de kleur en het formaat van je spots precies aanpassen aan jouw wensen en behoeften en zo de perfecte verlichting voor elke kamer creëren. En als je een spanplafond hebt, kun je de lampjes precies daar plaatsen waar jij ze het liefst hebt en waar ze het beste in huis passen.

Inbouwspots zijn de perfecte verlichting voor verlaagde plafonds. Ze passen in elke ruimte en bij elke inrichting.

Plameco biedt led-spots in veel verschillende vormen, kleuren en maten. Met én zonder dimmer.

Einbauspots machen auch in dunklen Spanndecken eine gute Figur.

Verlaagde plafonds en indirecte verlichting

Zacht, onopvallend licht dat uit het niets lijkt te komen... Een spanplafond is ideaal voor indirecte verlichting. Je kunt kiezen voor discrete led-strips of lichtdoorlatende spanplafonds.

Verlaagde plafonds met led-strips

Led-strips worden steeds populairder. Als ze goed geïnstalleerd worden, verblinden ze niet en geven ze zeer gelijkmatig licht. Meestal kun je de lichtlijnen met een afstandsbediening aanpassen in kleur en intensiteit. Bij een spanplafond is het verstandig led-strips te integreren rond de rand van het spanplafond. Ze zorgen dan voor een sfeervolle, indirecte verlichting die toch genoeg licht afgeeft om functioneel te zijn.

Led-strips kunnen aan de rand van het plafond en ook in het midden geïntegreerd worden. Door de moderne tunable white technologie zijn led-strips van Plameco dimbaar in lichtkleur én in felheid.

Met ledverlichting kun je je creativiteit de vrije loop laten.Text.

Verlaagde plafonds en lichtdoorlatend plafondmateriaal

Vind je het kiezen van een mooie lamp moeilijk? De tweede fascinerende optie voor indirecte verlichting lost dat probleem op en heeft iets magisch: een lichtdoorlatend spanplafond. Het speciale plafondmateriaal verbergt niet alleen kabels en stopcontacten, maar ook het hele verlichtingssysteem. Zo kun je je hele plafond, of alleen bepaalde delen, verlichten zonder zichtbare lampen. Je kunt daglicht nabootsen, sfeerverlichting creëren of aangenaam en efficiënt licht gebruiken om bij te werken.

De lichtbron wordt slim achter het verlaagde plafond verborgen. Het resultaat is zacht, natuurlijk licht dat niet verblindt en geen schaduw werpt. Perfect voor elke ruimte.

Lichtdoorlatende plafonds kunnen over de volle breedte worden aangebracht of over een deel van het plafond.

Plameco zorgt voor jouw perfecte verlichting

Will je weten of spanplafonds van Plameco in combinatie met verlichting iets voor jouw huis zijn? Neem gerust contact met ons op en/of bezoek een van onze filialen voor meer informatie. We praten je graag bij met een kopje koffie. Let maar op: je wordt vanzelf enthousiast!

Afspraak maken

Meer inspiratie nodig?

Vraag dan onze gratis brochure aan. Deze zit boordevol informatie en inspirerende foto’s van gerealiseerde projecten bij onze klanten thuis.

Gratis brochure aanvragen

Laat je adviseren over de vele verlichtingsmogelijkheden die verlaagde plafonds van Plameco bieden.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer