Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

7 klussen om je huis mee op te knappen

Een huis is nooit af. Er is altijd wel wat te doen, maar waar begin je? In deze blog geven wij je wat inspiratie. We zetten 7 klussen op een rij waarmee jij je huis kan opknappen. Van kleine klusjes tot grote renovaties. Na deze klussen is jouw huis weer tiptop in orde.

 

1. Grote schoonmaak 

Een schoon huis voelt als nieuw. Een grote schoonmaak is dan ook een uitstekende manier om je huis op te knappen. En als wij ‘grote schoonmaak’ zeggen, bedoelen we meer dan alleen maar een beetje stofzuigen. Onlangs schreven we nog een handig stappenplan voor de grote lenteschoonmaak. Geen zorgen, deze kunje het hele jaar door gebruiken!

 

2. Opnieuw inrichten

Ook een nieuwe inrichting kan je huis fris doen aanvoelen. En daar hoef je echt niet altijd de portemonnee voor te trekken. Vaak kom je al heel ver door je bestaande meubels anders in te delen. Zet de bank eens ergens anders neer, wissel de positie van de kasten om, of draai de eettafel een kwartslag. Dat voelt meteen als nieuw.

Vind je het niet erg om te betalen voor nieuwe meubels? Geef je geld dan uit aan een grote blikvanger. Een nieuwe bank, een nieuw vloerkleed, of nieuwe gordijnen kunnen voor een compleet andere sfeer in huis zorgen. Of besteed je geld juist aan opvallende details, zoals nieuwe sierkussens. 

 

3. Een nieuwe kleur op de muur 

Wil jij je huis verder opknappen? Dan wordt het tijd om echt te klussen. Een nieuwe kleur op de muur is meestal een goed begin. Ten eerste zorgt zo’n nieuw kleurtje voor een andere sfeer in huis. Ga jij voor frisse pastelkleuren, warme aardetinten, of luxe patronen? Je kan alle kanten op. 

Daarnaast kun je het vuil en de beschadigingen op de muur mooi verbergen achter een nieuwe laag verf of behang. Zo zien je muren er weer als nieuw uit. En wist je dat je met de juiste kleuren je ruimtes optisch groter kunt maken? Daar knapt je huis serieus van op.

 

4. Plafondrenovatie

Als mensen hun huis opknappen, wordt het plafond vaak overgeslagen. Dat is jammer, want het plafond heeft een grote invloed op de sfeer in huis. Een plafondrenovatie is dan ook een goede manier om je huis op te knappen. Hoe je je plafond renoveert hangt helemaal af van het soort plafond dat je hebt

 

 

Soms kun je zelfs een compleet nieuw plafond onder je huidige plafond spannen. Daarmee haal je alle vlekken en beschadigingen op je plafond direct uit het zicht. Maar er zijn meer voordelen. Zo zijn spanplafonds onderhoudsvriendelijk, zijn ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, en bieden ze de optie om plafondverlichting in te bouwen.

Meer weten? Kijk op Plameco.be.

 

5. Plafond verlagen 

Met de spanplafonds van Plameco kun je je plafond ook verlagen. Zo’n verlaagd plafond maakt elke ruimte knusser. En de ruimte die tussen je oude en nieuwe plafond ontstaat, kan goed gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor een akoestische laag. Met een verlaagd plafond haal je echt wat unieks in huis. 

 

6. Houten meubels opknappen 

Houten meubels hebben meer onderhoud nodig dan de rest van je interieur. Dat geldt overigens ook voor ander hout in huis, zoals de trap, deuren of kozijnen. Knap je het hout op, dan knap je je huis op. 

 


Dat begint met schuren. Hiermee haal je direct al die hardnekkige vlekken weg. Vervolgens gaat er een laagje lak of verf over heen. Voor je het weet is je hout weer als nieuw. Trap, eettafel of schommelstoel: van goed verzorgd hout knapt elk huis op. 

 

7. Nieuwe vloer leggen 

De laatste klus waarmee jij je huis kunt opknappen: een nieuwe vloer leggen. Vloeren hebben het zwaar te verduren, daarom moeten ze eens in de zoveel jaar worden vervangen. Dit kun je natuurlijk uitstellen, bijvoorbeeld door binnen op sokken te lopen of door vloerkleedjes neer te leggen. Maar als je je huis écht wilt opknappen, is de investering in een nieuwe vloer het geld meer dan waard. 

 


Knap je huis op met een spanplafond van Plameco

Door je huis op te knappen verhoog je het woonplezier (en als je geluk hebt ook de waarde van je woning). Hopelijk hebben deze klussen je geïnspireerd om zelf ook de mouwen op te stropen.

Ga jij je plafond onder handen nemen? Dan kunnen de spanplafonds van Plameco je helpen. Een verlaagd plafond, een strak spanplafond, bijzondere plafondverlichting: de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Benieuwd hoe Plameco spanplafonds kunnen helpen met het opknappen van jouw huis? Kijk dan eens op onze website, of vraag de gratis brochure aan. Je kunt natuurlijk ook langskomen in een van onze showrooms, of een afspraak maken voor telefonisch of online advies.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer